Селскостопанска академия се представя с 19 иновации на Международната селскостопанска изложба „Агра 2017“, които ще участват в традиционния конкурс по „Иновации в селското стопанство“. Това съобщи председателят на академията, проф. Иван Пачев вчера при откриването на изложението.

Земеделските производители и любителите земеделци ще могат да се запознаят с нови сортове създадени от учените на Селскостопанска академия. Проф. Иван Пачев съобщи, че се е повишил интересът към българските сортове, не само от българските производители, а и от чуждестранните. Той даде за пример големия процент български сортове грозде, отглеждани в Румъния, Молдова и Украйна.

Земеделски производители и любители земеделци могат да открият семена и посадъчен материал и на автентични и на нови български сортове. Учени от всички структури на академията са на разположение за въпроси на бизнеса, фермери и любители земеделци.

По време на форума ССА организира и две кръгли маси. Първата е на тема: ,,Агроекологично райониране на основните култури и изискване на сортовете“ - начало 13 часа на 23.02.2017 г.(четвъртък) в зала 1, палата № 6 на Международния панаир Пловдив.

В петък  ще се дискутира ,,Състояние и проблеми на животновъдството“, от 13 ч., в зала 1, палата № 6.