Всяка година Германското земеделско общество (DLG) провежда анкета сред фермерите в страната, наречена имидж-барометър. В нея земеделските производители посочват своята удовлетвореност от различните брандове. Що се отнася до тракторите, то за 17-а поредна година Fendt отново зае първото място. Марката събра максималните 60 точки в категория "Земеделска техника". В съобщението на DLG се казва: "Fendt получи абсолютно същия резултат като предходната година и за пореден 17-и път зае лидерското място". Категориите, в които се дава оценка са: познания за пазара, лоялност към марката, технически характеристики и имидж на марката.

Една от сериите, доказваща качеството и имиджа на Fendt, е серията 300 Vario

В Германия Fendt 313 Vario заема първо място по регистрации в своя клас на мощност. Второ и трето място са заети отново от Fendt, съответно Fendt 516 Vario и Fendt 724 Vario.

Тези успехи не са случайни. От десетилетия тракторите FENDT впечатляват с високо качество, надеждност и икономичност. Собствениците на Fendt 300 Vario получават машини с изключително лесно управление и нисък разход на гориво.

Тракторите от серията са универсалният спътник във всички операции в едно стопанство: като основна или спомагателна машина, както за леки, така и за тежки операции. Те работят добре с плуг, със сеялка, с пръскачка и с торачка. FENDT 300 Vario с челен товарач е перфектният помощник при товарене, разтоварване и претоварване.

Нисък разход на гориво при същевременно изключителна мощност

Двигателят на FENDT 300 Vario комбинира изключително икономичен разход на гориво с висока производителност. За ефективното задвижване се грижи високият КПД на доказалата се Vario-трансмисия ML 75.

Посредством безстепенното задвижване от 20 метра до 40 км/ч тракторите 300 Vario са подходящи за разнообразно приложение - започвайки от работа в специални култури, помощни дейности, работа в зелени площи или полска работа и до класическите работи на един трактор в земеделието - почвообработка, сеитба, торене. Системата за управление на трактора TMS при 300 Vario осигурява автоматично изключително икономичен режим на работа и движение.

Комбинация от лесно управление и най-модерна техника

Концепцията на управление на 300 Vario обединява лесното управление с най-модерната техника. Всички елементи за управление и настройка са разположени централно на кормилната конзола и на дясната странична конзола.

Бордовият компютър дава важна информация по отношение на обработени площи и време. Vario-джойстикът обединява в едно основен лост, превключване на групи, нивата за превключване под натоварване и превключването на суперпълзящия ход. Той е поставен от ергономична гледна точка на дясната конзола.

Безстепенен товарач посредством Fendt Cargo

В комбинция с челните товарачи Fendt Cargo тракторите 300 Vario се превръщат в безстепенни майстори в товаренето.

Тъй като челният товарач се монтира много компактно към трактора, центърът на тежестта се пренася назад.

С компактните стрели тракторите 300 Vario са особено подходящи за товаро-разтоварни работи в сгради и обори. И при тези приложения от голямо предимство е маневреността на трактора.

Многобройните детайли, които правят работата с FENDT 300 Vario по-добра

Общото тегло на трактора е 8,5 тона. В комбинация с ниското собствено тегло от 4230 кг (309 Vario) тракторът предлага полезен товар до 4270 кг или 33 кг/к.с. (313 Vario). Задната навесна система предлага подемна сила от почти шест тона.

Благодарение на тандемна хидравлична помпа подаваното масло е 83 литра. С комбинацията от 4,15 метра дължина, междуколесно разстояние от 2,35 метра и ъгъл на завиване от 52 градуса се постига радиус на завиване от само 4,2 метра, с което и най-добрите характеристики на маневриране и обръщане.

Легендарната серия FENDT 300

Легендарната репутация на сериите Fendt 300 започва още през 80-те години. Най-харесван тогава е топмоделът 309 LSA. С излизането на тази серия FENDT представя една нова философия при тракторите в този мощностен диапазон. Типичните характеристики на 300 са били лек, компактен и мощен. С промяната на нуждите и изискванията на пазара серията се доразвива, докато се появява 300 Vario. И днес тази серия се свързва с компактност, надеждност, нисък разход на гориво и лесно управление при същевременно висока производителност. Над 15 000 трактора от серия 300 Vario са на пазара и тя е една от най-многобройните произведени серии от марката FENDT.

Не изпускайте момента да добавите към стопанството си този универсален помощник - FENDT 300 Vario.