Предизвикателствата пред агро сектора през 2017 година ще обсъдят земеделци и експерти в новия Клуб Investor.bg Агробизнес на 14 март в бизнес център Capital Fort.

Участниците във форума ще споделят конкретни идеи и опит за това как фермерите да станат по-конкурентоспособни, каква е ролята на иновациите и технологиите в този процес, какви са рисковете пред българските земеделци днес в контекста на глобалната търговия и как влияят схемите за финансиране върху развитието на целия сектор.

Други важни теми на дискусията са директните продажби, Наредба 26 за преработката на продукти във фермата, проблемите и предимствата за регистрираните по наредбата фермери, развитието на малкия и средния бизнес в земеделието.

Сред участниците в дискусиите са Илиан Георгиев, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на БАКБ, Светлана Боянова, Председател на Института за агростратегии и иновации, Тенчо Христов, Ръководител консултантска служба във ФБЗ "Биоселена", Николай Вълканов, Управител на InteliAgro. В панелите ще се включат и представители на Министерството на земеделието и храните, както и специалисти с пряк опит и наблюдения във фермите, които са се заели да предлагат директно произведената продукция на потребителите.

Модератор на дискусията ще бъде водещият на „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria Иван Нончев.