Тя ще накара цветята да растат и цъфтят

Към днешна дата канелата се смята за втората най-популярна подправка в световен мащаб след черния пипер. Тя не само е изключително полезна за човешкото здраве, но се оказва, че е изключително полезна и за растенията.

За какво можете да ползвате канелата в отглеждането на растения:

Отстраняване на мравките

Можете успешно да отстраните мравките от градината си с помощта на канелата. Достатъчно е просто да поръсите с нея там, където има най-голяма концентрация от мравки и ще се убедите, че започват да изчезват още на момента. Можете да приложите този метод, за да се преборите с мравките, нападнали дома ви.

Разсад

Разсадът може да бъде атакуван от редица вредители и заболявания, които да нанесат огромни щети в по-нататъшното му развитие. Канелата притежава невероятната способност да се пребори с всички тези проблеми.

Растеж

Преобладаваща част от градинарите използват хормони, за да стимулират растежа на растенията и най-вече на корените. Несъмнено обаче приложението на изкуствените торове крие своите рискове предвид множеството химикали, съдържащи се в тях. Ще се изненадате, но канелата върши същата тази работа, а в същото време е естествен продукт. Просто сложете малко канела върху стъблата на растенията и те ще растат без никакъв проблем.

Стайни растения

Канелата притежава невероятната способност да премахва плесен и мухъл от закрити и открити почви. Достатъчно е просто да поръсите малко канела върху почвата и да се наслаждавате на отличното развитие на растенията си.

Тази ароматна подправка може да премахне комари от затворени растения.