Николай Стаменов е агроном и един от от най-известните и успешни вносители и дистрибутори на качествени препарати за растителна защита. Той е управител на пазарджишката фирма Агрофарм и собственик на винарска изба Манастира, край с. Лесичево. Стаменов е носител на националния приз на в."Български фермер" Агробизнесмен на България за 2007 г.

- Ние сме от поколението, което показа как се прави успешен агробизнес, показахме пътя, по който да върви агробизнесът в бъдеще. Който иска да се захване с тази работа, трябва да знае, че най-важното е да обичаш занаята си. Иначе всичко ще остане без резултат.

Мисля, че младите агробизнесмени още от началото трябва да се научат да познават и да следват законите и тяхното развитие, да спазват нормативната уредба в страната. Ако това не се прави, няма бъдеще в сферите на земеделския бизнес. Друго, което е не по-малко важно, е това, че човекът от земеделието трябва да гледа 10-15 години напред. Ако не залага през тези години идеи и не прави инвестиции, производителят не може да очаква успех. Няма друг начин. Трябва да се гледа напред, да се залагат и осъществяват идеи.

Вижте какво още съветва опитният агробизнесмен!