Ще участва с нови научни постижения в конкурса за иновации на международното изложение в Пловдив.

. Учените от Института по царевицата в Кнежа ще представят царевичен хибрид "Кнежа 561", който е с доказани възможности за много високи добиви. Те са потвърдени и изпитани в България, Сърбия и Румъния. При неполивни условия от него са получени до 1075-1139 кг/дка зърно, а при поливни - до 1350 кг/дка.

. За първи път в България ще бъде показана иновативна технология за биологично производство на малини - то е дело на учените от Института по земеделие в Кюстендил.

Тя намалява пръсканията с биофунгициди и инсектициди и помага за цялостното опазване на насажденията. Получава се висококачествена биологична продукция с висока норма на рентабилност, казват от института.

. Иновативен сух кисел с инстантно брашно от ябълкови пресовки и пшеничен грис - това ще покажат от Института за изследване и развитие на храните в Пловдив.

. Институтът по земеделие в Карнобат ще участва в конкурса за иновации с нов сорт зимен пивоварен ечемик "Ахил".

. Институтът по растителни и генетични ресурси в Садово ще представи два нови сорта пшеница, признати през 2016 г. - "Гинра" и "Невена".

. Учените от Института по животновъдни науки в Костинброд са създали многофункционална пчелна пита.

Останалото - във в."Български фермер" и на панаира в Пловдив