Най-подходящите сортове лимони за стая са слаборастящите

Те се поместват идеално във всяко помещение и във всяко жилище и се развиват при стайна температура.

Лимоновото дръвче трябва да се постави до прозореца, там няма да му липсва светлина, а ще има и достатъчно топлина. През лятото растението трябва да се отдръпне от пряката слънчева светлина (най-добре е да се постави на северозападна страна - там слънцето не е много силно). Важно е да не се оставя на сянка. На растящите на сянка дръвчета им опадват листата и плодовете са много кисели.

През зимата пазете дървото от охлаждане (измръзване), следете листата и клончетата да не се допират до замръзнали прозорци. Растението трябва да е и по-далече от топлинни уреди - те сушат листата на лимона и растението може да загине. Използвайте метода покриване на растението с полиетилен. По такъв начин се съхранява необходимата влажност.

Поливането на цитрусите трябва да бъде 1-2 пъти на ден през лятото, а през останалото време на годината е достатъчно 2 пъти на седмица. Подхранването на почвата трябва да става през втората половина на март. Есента и зимата подхранването се прекратява.

При съблюдаване на правилата растенията ще започнат да плододават след 2-3 години и ще ви радват с жълтите си плодове дълги години.