Дроновете намират все по-голямо приложение във фермите. Те са интересна нова технология, която по света вече отчита ръст в продажбите.

Много хора са впечатлени от възможностите, които дроновете предлагат. Но освен за определянето на степента на заплевеност и нападението на посевите от болести, Farmers Weekly забавно описва още няколко начина, по които фермерите биха могли да ги използват:

Оглед на съседските посеви
Омръзнало ли ви е от колегата, който винаги се хвали с високите си добиви? Просто прелетете над посевите и вижте как наистина изглежда пшеницата.

Избягали животни

Вашият добитък е съборил огражденията и е избягал. Откажете се от дългото издирване на стадата. Сега просто можете да огледате от птичи поглед и бързо да ги локализирате.

Проверка на работниците

Това е перфектният метод да надникнете как хората във вашето стопанство работят. Лесно можете да проверите дали тракторът наистина се движи, или операторът е спрял и сърфира онлайн в социалните мрежи.

Закъснели деца

Децата за пореден път не са се прибрали навреме и не вдигат на обажданията ви? Просто изкарайте вашия дрон и ги открийте.

Струва ли си тракторът, които се опитват да ви продадат?

Огледайте машината, която имате намерение да закупите от ваш колега и вижте дали сумата, която ви иска, наистина си заслужава.

Заслужила ли е славата си Нова Зеландия?

Дотегна ли ви от вечните хвалби за необятните полета на Нова Зеландия? Просто прелетете до там и проверете за себе си.

Смъртност в стадото

Всеки овчар знае, че стадото трябва да се преброява често, за да се актуализира бройката на животните. Сега няма нужда да обикаляте пеша. Просто използвайте технологията на ваша страна.

Спестете напразните разходки

Никой не иска да излиза на минусови температури в тъмните часове, само за да провери дали някое животно е започнало да ражда. Ето защо просто проверете с дрона преди да нахлузите гумените ботуши и гащеризона.

Проверете слуховете

В околността се носи пикантна клюка, в която вие разбира се не искате да участвате. Но не пречи да проверите дали слуховете са верни.

Огледайте стопанството

Проверете сградите, вижте къде ще са необходими ремонтни дейности. Може би едно от кучетата няма храна или някоя ограда е счупена.

Готова ли е вечерята?

Защо да слизате по стълбите само да видите дали храната е готова? Просто надникнете преди да вземете решение да станете от удобното кресло.

Изпъдете недоброжелателите

Спестете си усилията да наемате стража и да охранявате фермата. Използвайте непознатото устройство да уплашите крадците и бракониерите.