Те обикновено позволяват и кърмят само своите. Чуждите биха могли да бъдат допуснати само и едновременно с техните малки. Това е възможно единствено тогава, когато майките не установят разликата (чрез подушване или по друг начин). Обикновено с напредване на възрастта женските животни стават все по-добри майки.

Първескините са по-толерантни

Понякога се предпочита определени майки да приемат чуждите новородени. Това се налага, когато те не могат да се доят с агрегат, проявяват агресивност или прекомерен страх. В тези случаи чуждите се слагат при новата си майка непосредствено след като тя роди когато тя трудно установява разликата. Първоначално родилката се държи за известно време вързана, за да се предотвратят последиците от евентуално агресивно поведение. След като привикне, може да приеме и да кърми до 4-5 телета, в зависимост от продуктивността й.

Миризмата играе важна роля

Затова след отелването своето и чуждите телета се наръсват със соли анасон и чрез близането майката свиква и с другите. Тази процедура се повтаря по-късно още няколко пъти. Така майката свиква с новодошлите.