Пилешки крокети със сметана

07 февруари 2017
Кулинария
0
18000
1 2
 

Необходими продукти: Едно малко пиле, връзка корени за супа, 2 картофа, филия сух бял хляб, без кората, половин чаена чаша сметана, 3-4 яйца, 5-6 сварени гъби, 1-2 супени лъжици стафиди, чаена лъжичка ситно нарязан магданоз, щипка черен пипер и толкова настъргана кора от лимон, 1-2 стрити зърна от бахар, сол, брашно, галета, мазнина за пържене.

Начин на приготвяне: Пилето се нарязва на едри парчета и се сварява в 3 чаени чаши кипяща подсолена вода. Изважда се, а в бульона се слагат последователно корените от супа и картофите. Свареното месо се почиства от кожата и хрущялите и се смила заедно със сварените корени от супа и картофите. Прибавят се накиснатият в сметаната хляб, 2яйца, ситно нарязаните гъби, стафидите, подправките и сол. Сместа се омесва добре, наръсва се с брашно и се оставя да престои половин час.

Оформят се крокети, които се овалват в брашно, в азбитите яйца и галета. Изпържват се в гореща мазнина до златисто. Поднасят се горещи с пържени картофи и салата от печено червено цвекло и кисели краставички.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Кулинария
18846
0

Рулцата от краставица със зеленчуков пълнеж е интересно предястие, с което всеки начинаещ кулинар може да се справи. Продукти: 5-7 чери домати, 10 зелени мариновани маслини, 1/2 чушка,

14463
0

Месното руло с яйце е вкусно и оригинално ястие, което може да се поднесе и на празнична маса. Продукти: Пилешки гърди (обезкостени) и черен пилешки по 300-350 г; 6 яйца, 1 глава лук, 1 морков,

12357
0

Пилешкото филе с гъби, покрито със сочна кашкавалена коричка и запечено в гюведже. Никой не може да остане равнодушен! Продукти: 200 г пилешко филе, 150 г пресни гъби, 50 г твърд кашкавал,

12501
0

Предлагаме ви да подготвите лека ароматна супа с много полезни зеленчуци. Варените яйца ще бъдат чудесно допълнение към това почти диетично ястие. Продукти (за 3,

9027
0

Продукти (за 2-4 порции): 5 варени яйца, 300 г варени макарони (спирали, панделки, мидички), 200 г сирене или настърган кашкавал, 1-2 скилидки чесън, 8-10 листа пресен босилек, майонеза на вкус,

Още от Фермер
99
0

Ще преобладава слънчево и отново топло време. През деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове,

2520
0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе още 17 343 703 милиона лева от мярка 214 „Агроекологични плащания“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г.

621
0

„Системите за производство на суровини и храни е необходимо да бъдат адаптирани към новите екологични предизвикателства и обществени очаквания. Те включват насърчаване на по-здравословни начини на

783
0

Производството на зимна пшеница в Германия през тази година ще намалее до 23,4 милиона тона, което е с 3% по-ниско от предходната година. Това съобщават от Асоциацията на кооперациите на германските

13212
0

Два кораба с натоварено сорго, промениха курса си в Индийския океан, след като Китай наложи висока тарифа върху доставките на зърно от САЩ, предаде Bloomberg.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Американският президент Доналд Тръмп посрещна френския си колега Еманюел Макрон на първата държавна вечеря, организирана от правителството му, предаде Асошиейтед прес. При пристигането си Еманюел и Брижит Макрон си размениха прегръдки и целувки с Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Американската първа дама беше избрала дълга сребриста рокля

КЕВР ще провери, ако има оплаквания Студеното време през март, поскъпването на парното с 24% преди този отоплителен сезон и формулата за изчисление на потреблението са причините за по-високите сметки за парно през март. Това показват изчисленията на столичната топлификация и топлинен счетоводител.

Известният италиански лекар Франко Берино изброи 15 правила, чрез които да започнем втори ренесанс в живота си Ако в продължение на 3 седмици спазваме строго определен режим, свързан с физиката и психиката ни, можем да започнем втора младост. Така твърди известният италиански лекар епидемиолог Франко Берино,

Отговор:Карамфилът е многогодишно студоустойчиво растение. Нискостъблените сортове могат да се отглеждат целогодишно и нямат период на покой. Дори затрупани под снега листата се запазват свежи и зелени, а...
youtube video
Към галерията с видеа