Необходими продукти: 2 глави лук, 50 мл олио, 400 г печурки, 200 г ориз, сол, червен и черен пипер, масло, яйца, 200 мл прясно мляко.

За палачинките: 1 яйце, половин чаша вода, сол, брашно.

Начин на приготвяне: Сгорещява се олиото и в него се изпържват нарязаният на дребно лук и печурките, предварително почистени, измити и нарязани. Прибавя се изчистеният и измит ориз, налива се чаена чаша вода и се оставя да ври докато изври водата. Поръсва се със сол, черен и червен пипер.

С тази плънка се завиват 6 палачинки.

От яйцето, водата, солта и брашното, колкото поеме се забърква рядко тесто, от което се изпържват 6 палачинки в тиган със сгорещено масло. В средата на всяка палачинка се слага от плънката и краищата се завиват. Сармите се нареждат в тава, поливат се с 2-3 лъжици масло и 1 чаша вода и се пекат в умерена фурна до зачервяване. Разбиват се яйцата с прясното мляко и се залива дроб сармата. Допича се и се поднася.