За 23-и пореден път Добрички панаир откри календара на селскостопанските прояви в България със специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът продължава до 4.02.2017 г.

През петте дни земеделските производители имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2017 г, каза Звезделина Иванова, изпълнителен директор на Акционерното дружество.

Над 54 фирми от страната и чужбина участват в земеделския форум. Добрички панаир се утвърди като своеобразен център както за излагане на българската продукция ,така и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци. Интересът към изложението се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентоспособни на пазара. Нетрадиционно, наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература, е представена и селскостопанска техника.

За първи път участват фирми, предлагащи хладилни съоръжения за съхранение и преработка на свежа и замразена продукция, специализирана техника за бране на меки плодове-малини, арония, касис и костилкови плодове (сливи, череши), биопрепарати и почвени подобрители за отглеждане на плодове и зеленчуци. Посетителите разглеждат и новите предложения за парници, беседки, оранжерии, навеси за автомобили, системи за поливане и др.

Има и новости в производството на посадъчен материал по метода на in vitro размножаване. Директно участва и сръбския институт ZEMUN POLJE от Белград.