Необходими продукти: 750 г. пилешко месо, глава кромид лук, морков, 2-3 супени лъжици доматено пюре, лъжица червен пипер, 2-3 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер, 2 бр. дафинов лист, 2 супени лъжици брашно, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета, накълцват се лукът и морковът. В съд с широко дъно се загрява мазнина и се слага пилешкото да се запържи. Добавят се зеленчуците, разбърква се и се сипва доматеното пюре. Долива се гореща вода, колкото да се покрият продуктите. Прибавят се всички подправки и ястието се оставя да къкри, докато сосът се сгъсти. Накрая се слага и размитото в малко вода брашно. Вари се още няколко минути и се отстранява от огъня. Поднася се топло и се гарнира със сварен ориз или картофено пюре.