Необходими продукти: 700-800 г. свинско месо, чаша и половина зрял фасул, 4-5 супени лъжици олио, 4-5 супени лъжици олио, чаена лъжичка червен пипер, чаена лъжичка доматено пюре, глава лук, магданоз, джоджен, сол.

Начин на приготвяне: Фасулът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се изплаква, залива се отново със студена вода и се сварява на тих огън до омекване.

Месото се нарязва на парчета и се запържва в сгорещената мазнина. Прибавят се ситно нарязаният лук, червеният пипер и доматеното пюре. Сместа се задушава 3-4 минути.

Слага се свареният фасул, ястието се посолява, разбърква се добре и се изсипва в глинено гърне. Покрива се с капак, който се намазва с тесто и се слага в умерена фурна да къкри 2 часа. Преди поднасянето се поръсва с магданоз и джоджен. По желание може де се поръси и със стрита печена люта чушка. Поднася се с туршия.