CAFFINI е италианска компания, която произвежда машини за селското стопанство от 1924 г. От 1980 г. Caffini съсредоточава усилията си изключително в производството на висококачествени пръскачки, интегрирайки най-съвременните технологии, иновации, както и осигуряване на отлично сервизно обслужване в гаранционния и извънгаранционния период на машините. Caffini изнася над 60% от продукцията си в повече от 25 страни по света. От 2003 г. фирмата е сертифицирана по ISO 9001/ 2000 за всички параметри: проектиране, производство, изпитание и сервиз. Компанията разполага с широк асортимент вентилаторни, пневматични, щангови пръскачки - както прикачни и навесни, така и самоходни, които отговарят на нуждите и изискванията на малки, средни и големи стопанства.

Caffini спечели четири награди на престижното изложение EIMA - две награди за модела Grass Killer - "Технически иновации" и "Опазване на околната среда" и две награди за модулната система ACT system - "Технически иновации" и "Опазване на околната среда".

Grass Killer - най-новият патентован модел пръскачка на Caffini, насочена изцяло към биоземеделието и в съответствие с ЕС норми. Работи само с чиста вода под налягане - 1000 бара, без никакви препарати.

Самоходните щангови пръскачки обединяват опита и качеството на марката CAFFINI

Те са проектирани, като е даден приоритет на високата степен на надежност, качество на обработка, комфорт на оператора и опазване на околната среда.

Осигурено е оптимално разпределение между двете оси за обезпечаване на максимална мощност и сцепление при тежки условия. Високоефективните хидропневматични амортисьори позволяват постигане на висока скорост на работа, като се запазва комфорта на оператора. Двигателите на самоходните пръскачки са с мощност от 145 до 215 к.с., обемът на резервоара е 3000 или 4000 литра, а работната ширина - от 21 до 36 метра.

Самоходните пръскачки CAFFINI са оборудвани с 4 цилиндров двигател VOLVO PENTA-TIER 4F и помпа 300 л/мин; хидростатична трансмисия с 4 задвижващи колела; автоматичен компютър CB9 с 5/7 моторизирани клапана; премиксер; паралелограм; електроконтрол - до 9 електрически клапана; повдигане с паралелограм и окачване с амортисьори; хидравлични крила със странично затваряне, защитени дюзи; тройни разпръсквачи Тrijet; бункер за измиване на ръцете с чиста вода; контрол на крилата с джойстик; климатизирана кабина, с активен карбонов филтър за въздуха и седалка с въздушно окачване. Регулируема ширина на следата, управление на крилата и регулиране на разстоянието им от повърхността чрез сензори, задвижване 4х4, което гарантира работа при много влага. Могат да се оборудват с фабрична навигационна система за прецизно сателитно управление и въздушни криле за перфектно пръскане и работа при наличие на вятър, автоматично нивелиране на крилата посредством сонари.

Прикачните щангови пръскачки CAFFINI отговарят на всички изисквания на модерната селскостопанска техника. Те се отличават със здравина, надежност, ефективност и прецизност при дозиране на препарата. Всички компоненти на пръскачката се отличават с високо качество, което гарантира надеждност при работа и ефективно пръскане без загуби. Пръскачките се произвеждат с обем на резервоара от 2200 до 5500 литра, работен захват от 12 до 36 м. и мембранна помпа от 170 до 300 л/мин.

Прикачните щангови пръскачки са леки, компактни, с лесно и удобно управление.

Те са оборудвани с усилен полиетиленов резервоар; резервоар за чиста вода; горещо галванизирана рама с двуслойно покритие срещу корозия и силни химически препарати; хидропневматично окачване на раменете за повишаване стабилността на пръскачката; премиксер за смесване и автоматично засмукване на препарата; електроконтрол - до 7 ел. клапана; тройни разпръсквачи Trijet с антипрокапваща система; петканален дистрибутор със самопочистващ филтър и електрическо изключване; олеоматик контрол с джойстик за независимо отваряне, затваряне и повдигане на крилата; автоматичен компютър за управление и регулиране нормата на пръскане; хидравлични рамене с независимо отваряне и затваряне; повдигане на раменете чрез паралелограм; еквалайзер за хидравлично регулиране на височината; фиксиран теглич нагласяем по дължина.

По желание прикачните пръскачки могат да се оборудват с въздушни криле. Те осигуряват разпределение на въздушния поток по цялата дължина на крилата, позволяват да се контролира скоростта на въздушния поток и ъгъла на разпръскване. Въздушните криле осигуряват увеличаване на скоростта при работа, най-голямо количество препарат, достигащо до растенията, оптимално покритие, по-добро качество на пръскане и предотвратяват загубите на работен разтвор при наличие на вятър.

Пръскачките могат да се оборудват с навигационна система, чрез която се осигурява прецизно управление на пръскачката; автоматично управление на припокриването, контрол и изключване на секциите; директно смесване на препарата непосредствено преди пръскане. По този начин се постига високо качество на пръскане, значително намаляване на загубите и опазване на околната среда.

CAFFINI предлага широка гама навесни щангови пръскачки с обем на разервоара от 200 до 1800 литра и работен захват от 6 до 28 м. Те са разработени за задоволяване нуждите на малки и средни земеделски стопанства. Навесните пръскачки се предлагат в няколко серии: TAGO, TARGET, GENIUS, и PROFARMER.

Тези пръскачки съчетават комфорта и безопасността на оператора с изискванията на ЕС за опазване на околната среда.

Компактни, леки, гъвкави и маневрени те са оборудвани с резервоар от полиетилен, осигуряващ пълно използване на разтвора дори при значителен наклон. Рамата е усилена и горещо галванизирана. Раменете също са горещо галванизирани, с епоксидно прахово покритие за максимална устойчивост.

Серията GENIUS предлага изключителна гъвкавост, ефективност, спестяване на време и безпроблемно пръскане дори и само с една секция При необходимост да се работи с едното рамо, иновативен механизъм за заключване позволява рамото да остане балансирано в хоризонтално положение - без да се налага операторът да излиза от кабината на трактора, за да блокира или деблокира рамото.

Серията PROFARMER предлага пръскачки с малки секции, съчетаващи иновации, качество и комфорт. Електронният дистрибутор позволява контрол на пръскането от кабината на трактора. Машините са оборудвани с хидравлични рамене със защитени дюзи, самостоятелно независимо отваряне/затваряне на раменете, разпръсквачи Trijet. Хидропневматичното окачване повишава стабилността на раменете при работа и транспорт.

CAFFINI произвежда широка гама пръскачки - вентилаторни и пневматични, навесни и прикачни - предназначени за пръскане на лозови и трайни насаждения

Вентилаторните пръскачки са оборудвани с полиетиленов резервоар, устойчив на химически препарати; мощен вентилатор; двойни дюзи с антикапкова система; автоматичен премиксер; всмукателен филтър с клапан; прецизен изометричен манометър; самопочистващ филтър; резервоар за чиста вода, който е вграден в основния резервоар. Вентилаторните пръскачки са с обем на резервоара от 200 до 2000 литра, височината на пръскане е регулируема - от 2,2 до 6,0 метра.

Пневматичните пръскачки тип октопод са предназначени за малообемно пръскане и са изключително подходящи за лозови насъждения. Ръкавите се насочват директно към реда и се извършва едновременно пръскане от четири или шест страни.

Пръскачките на италианската компания CAFFINI са перфектния избор на добрите земеделски стопани.

Златекс - българският партньор на CAFFINI

Можете да получите повече информация за пръскачките CAFFINI от търговските представители на ЗЛАТЕКС ООД за вашия регион.