Филтри за кафе със сигурност могат да бъдат открити в дома на запалените почитатели на напитката. Но те могат да се използват не само за задържане на кафейната утайка. Хартиените пликчета могат да се използват за прецеждане на използваното олио или на виното от бутилка, в която е попаднал корк от тапата. Филтърът ще свърши по-добра работа от всяка цедка.

Филтрите за кафе могат да заменят формите за печене на сладкиши.

Смачкайте филтърната хартия на топка и можете да я използвате за нанасяне на боя за обувки.

Филтрите за кафе са идеални за избърсване на очила, стъкла и монитори. Те перфектно абсорбират влагата и не оставят върху повърхностите влакна.

Филтрите могат да бъдат поставяни между порцелановите чинии, за да се избегнат всякакви драскотини.

Можете да попълните торбичката от филтъра със сода и да поставите пакетчето в обувките. Поради порестата структура на хартията и отличните абсорбиращи свойства на сода от обувки ще изчезнат мириса и излишната влага.

Филтрите са полезни за полиране на кристал и стъкло.

Безопасни са за храна и имат добра абсорбираща способност. Можете да ги използвате когато претопляте храна в микровълновата печка. Покрийте чинията отгоре. Това ще предотврати пръскането по стените на печката и ще улесни почистването ѝ.

Използвайте филтърната хартия, докато миете прозорците - след това няма да има ивици или размазване.

Ако спешно се нуждате от фуния, вземете конусовиден филтър и отрежете върха - еднократната фуния вече е готова. Можете няколко такива фунии да поставите в колата. Така, когато ви се налага да доливате масло, няма да цапате.

Вашият любим чугунен тиган няма да ръждясва, ако сложите в него филтри за кафе. Те ще абсорбират влагата и ще предотвратят ръждата.

При пресаждането на стайни растения поставяте на дъното на саксията филтърна хартия. Това ще забави отмиването на почвата през дренажните отвори.