На предстоящата пета национална среща на земеделските производители в България ще стартираме дебата за ОСП след 2020 г., казаха от Асоциацията на земеделските производители в България, чийто форум ще се проведе в периода 8-10 февруари на "Златни пясъци".

От ръководството на АЗПБ заявиха, че в дискусиите по време на юбилейното издание, което тази година е с мото "10 години членство на България в ЕС", ще се включи досегашното политическо ръководство на МЗХ в лицето на Десислава Танева и Васил Грудев, а фонд "Земеделие" ще бъде представен от изпълнителния директор Румен Порожанов и неговия заместник с ресор ПРСР - Атидже Алиева – Вели.

По покана на председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов официален гост на форума от Европейската Комисия ще бъде генералният директор на ГД "Земеделие и развитие на селските райони"– Йежи Плева.

Дискусиите ще бъдат водени от председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, а модератори ще бъдат Ивайло Тодоров, член на УС на АЗПБ и изпълнителният директор на асоциацията Таня Дъбнишка.