Най-новият модел Weidemann в серията Hoftracо беше представен на изложението Eurotier в Хановер м.г. Той обединява 13-та и 17-та серия. Един модел, обединяващ всички предимства на предходните, с много опции и голяма гъвкавост, в полза на клиентите. Той има компактен дизайн, нисък център на тежестта, малък радиус на завиване и мощна работа. Тези функции характеризират серията Hoftracо в продължение на години и все още определят огромния успех на машините. Най-новото попълнение в серията Hoftrac е моделът 1380, той впечатлява с голямо разнообразие от опции за конфигуриране.

Моделът е наличен с два вида двигатели Perkins, единият е с 45 к.с., а другият с 50 к.с. Може да се избира между три оси (T94, T110 и PA940), които могат да се комбинират с различни видове задвижващи системи. Всички оси могат да бъдат със скорост от 20 км/ч или 30 км/ч и са снабдени със 100% блокаж на диференциала, който се управлява от кабината, за устойчивост на машината при движение в неравна или кална повърхност във фермата.

При 1380 товарна единица също може да бъде избрана, така че да е подходяща за планираната задача. Освен това с различните видове кинематика на товарното рамо, което предлага Weidemann се постига максимална сила за всеки тип машина. Паралелната Z-образна кинематика е комбинация от традиционните P-кинематика и Z-кинематика и предлагат допълнителна мощ, както и значителна височина на повдигане и прецизно паралелно ориентиране. PZ-кинематиката превръща Вашия Weidmann 1380 в една истинска многофункционална машина, готова да се справи с всякакъв вид работа.

За модела може да се избира между три различни кабини. Стандартно моделът е оборудван с кабина с покрив. Опционално покривът може да бъде със сгъваема система EPS

Това решава проблема при преминаване през ниски отвори с височина под 2 м, което значително улеснява работата. Моделът може да бъде и с ергономична кабина с отопление и вентилация.

Чупещата рама в средата осигурява отлична маневреност и висока стабилност при работа във фермите. Предаването на движението става от задния към предния мост посредством карданна връзка, което облекчава работата на машините. Високата продуктивност и дългият експлоатационен живот на машината се гарантира и от технологията на прахово боядисване на всички части и детайли на машината, което гарантира плътно покритие на елементите и пълна защита против корозия. Задвижването е 4х4 и е съчетано с уникална система за окачване на осите, позволяващо разпределение на баланса на машината при преминаване през неравности и максимална мощност и стабилност дори при екстремни условия на работа.

Товарачите Weidemann са специализирани и проектирани да работят в животновъдни ферми и са произведени конкретно за нуждите на фермерите. Машините са лесни за управление, компактни и маневрени, за да се работи дори и при по-тесни пространства. Те са многофункционални, благодарение на богатата гама работни инструменти, с които да се обслужва цялостно работата във фермата.

Както при всички модели Hoftrac, новият 1380 също предлагат широка гама от хидравлични варианти, различни типове гуми и прикачени инструменти.

Тази модулна система дава възможност на фермерите да избират от богат набор от инструменти и опции, с които може да се конфигурира машината, така че да съответства точно на предвидените задачи и изисквания на клиента.

И най-добрата част от концепция Weidemann Hoftrac е, че клиентът заплаща само за неговата индивидуална машина, т.е. избира конфигурацията, от която се нуждае.

Какво отличава WEIDEMANN от останалите марки?

Патентованата сглобка, която свързва предната и задната част на товарача е изключително здрава и надеждна, като в същото време е много гъвкава. При каране по неравности или преодоляване на препятствия, като прагове, камъни и др., сглобката позволява отклонение до 20% на предната ос спрямо задната. Така машината остава винаги стабилна и здраво стъпила върху четирите си колела, а комфортът за водача е в пъти повече.

Прахово боядисване

Всички елементи на машините WEIDEMANN са прахово боядисани, защото качеството създава добавена стойност за вашата машина. За разлика от конвенционалното мокро боядисване, практикувано при производството на други марки колесни товарачи, праховото боядисване значително увеличава срока на експлоатация на машината и е много по-ефективно, като в същото време е по-безопасно за околната среда.

100% заключване на диференциала

Заключването на диференциала при WEIDEMANN се задейства от интегриран бутон към джойстика за управление, което позволява използването му само, когато това е необходимо. При нормална работа заключването на диференциала не е задействано. Заключването на диференциала осигурява максимално сцепление на гумите дори при много трудни за работа терени. Също така, функцията щади гумите и им осигурява дълъг живот, което Ви спестява значителен разход за тяхната смяна.

Артикулиращо завиване

Всички машини WEIDEMANN с артикулиращо завиване са стандартно оборудвани със специални стопери от неръждаема стомана, които предпазват от нараняване зоната, където предната и задната платформа се докосват при максимален ъгъл на завиване. Това е още едно от качествата на вашата машина. Тя има и сензор, ограничаващ накланянето на кофата назад. Той ограничава накланянето на кофата назад, предпазва разсипването на материал от кофата върху кабината на колесния товарач. Така кабината и водача са винаги защитени от падащи предмети, които са част от товара.

Накланяща се кабина

Кабината e накланяща се, което позволява лесен достъп до двигателя, хидравличната система и електрическата система за бързо и лесно техническо обслужване на машината. Това спестява време и допълнителни разходи. В нея има и ергономичен джойстик, позволяващ управлението на всички работни функции с една ръка. От джойстика се управлява посоката на движение, повдигането или снижаването на товарното рамо, телескопичната функция на товарното рамо, режима на движение (бърза или бавна скорост), загребването или разтоварването с товарна кофа (артикулацията на работните инструменти), задействането на 100% заключване на диференциала, електрическата функция на работния инструмент и др.