Подходяща гарнитура е картофено пюре

Необходими продукти: Килограм кайма, 2 супени лъжици олио, 3 супени лъжици настърган кашкавал, чаена лъжичка подправка за кайма, голяма глава кромид лук, 2 кисели краставички, яйца за всяко гнездо.

Начин на приготвяне: Лукът се обелва и настъргва. Каймата се омесва с него и подправката.

Разделя се на топки, от които се оформят гнезда с големина по избор, като във всяко се прави по едно кладенче.

Гнездата се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загрята фурна

Когато придобият златист цвят, във всяко кладенче се слага по около супена лъжичка нарязани на дребно кисели краставички и отгоре се счупва па едно яйце. Тавата се връща във фурната и малко преди да се извадят гнездата във всяко се настъргва кашкавал.

Сервират се с гарнитура по избор, подходящо е топло картофено пюре.