В естествени условия храстът може да достигне до три метра височина, опитомените видове обаче растат до 35 сантиметра и са капризни и взискателни към условията на отглеждане. Сокът на растението е отровен, поради което при работа с него е необходимо да бъдем внимателни.

Адениумът е едно от редките растения, които обичат слънчевите лъчи да падат право върху него. Колкото повече слънце има в помещението, толкова по-добре. Когато осветлението намалее, което се случва обикновено през зимата, следва поливането незабавно да се намали.

Родината на Адениума се отличава с горещ климат, поради което и стайните растения обичат висока температура в помещенията, в които са отглеждани. Най-благоприятният температурен диапазон през лятото е от 25 до 30°С, а зимата - от 12 до 15°С. През горещото време е необходимо умерено поливане, като всяко следващо се прави, когато почвата изсъхне.

През зимата поливането е минимално, като се наблюдава състоянието на растението.

Пресаждането на стайните любимци става при необходимост през пролетта или лятото. Младите растения се пресаждат всяка година, а възрастните екземпляри се пресаждат веднъж на 2-4 години.

Адениумът обича лека и богата на хумус почва имаща неутрално рН. Наторяването на Адениума се извършва на всеки три седмици. За подхранване се използват торове, подходящи за кактуси или универсални и комплексни такива.

Цветето може да бъде нападнато от паякообразни акари. Първият признак за появата на акари са светлите точки по листата на растението. Доколкото при Адениума листата са зелени и месести, то появата на акари се забелязва веднага. Борбата с тези вредители най-добре се води с инсектициди.

Адениумът заболява много рядко, като болестите по растението най-често са свързани с неправилно отглеждане.

Понякога по корените и листата се появяват гнили участъци. Причината за това е преовлажняване на почвата в саксията. Тогава е необходимо почвата малко да се подсуши, а гнилите части да се отстранят.