Продукти: 1 обезкостено свинско бутче (около 2 килограма); 2 с.л. краве масло; 2 с.л. разтопено масло; 1 глава стар лук; 2 моркова; 2 твърдо сварени яйца; 1 ч.л. червен пипер; 1 ч.л. стрита чубрица; прясно смлян черен пипер на вкус; 2 - 3 кисели краставички

Начин на приготвяне: Обезкостеното бутче се начуква с мокър домакински дървен чук.

С върха на остър нож направете в средата дълбок прорез, в който сложете плънка, приготвена по следния начин:

В разтопено краве масло запържете нарязания на ситно лук и настърганите на едро ренде моркови и свалете съда от огъня.

Когато сместа изстине, прибавете киселите краставички и сварените яйца, нарязани на кубчета, и подправете с червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус.

Сложете плънката и зашийте отвора с дебел конец.

Поставете бутчето в тавичка, намазана с останалото краве масло и печете отначало в силна фурна. След около 20 минути намалете фурната.

През десетина минути обливайте месото с малко топла вода. След като то се зачерви, обърнете го от другата страна.

Накрая намажете бутчето с червен пипер, смесен с малко масълце.