Продукти: 1 чаша шампанско; 100 г червен хайвер; 5 яйца; 1 голяма глава лук; 150-200 г меко сирене; 2 супени лъжици масло; 150 г заквасена сметана; майонеза; билки, сол и черен пипер на вкус.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в масло, докато омекне. Добавете шампанското и варете на слаб огън при непрекъснато разбъркване до пълното изпаряване на течността. Охладете. Сварените яйца се нарязват на ситно и се смесват с майонеза. Отделно смесете крема сиренето и заквасената сметана. Добавят се ситно нарязаните магданоз и копър, сол и черен пипер.

Започнете със сглобяването на тортата. В тортена форма с подвижно дъно редувайте слой от яйца, лук, извара. Приберете в хладилника за 3-4 часа. Преди сервиране украсете отгоре с червения хайвер. Можете да направите една голяма торта, а може да направите и малки индивидуални тортички за всеки гост. За да направите това използвайте срязана пластмасова бутилка за пръстен и вътре подредете различните пластове на тортата.