Тракторите на Case IH от ново поколение Quantum предлагат важни технологични опции и осигуряват по-висока надеждност

Световният бранд Case IH представя за 2017 г. следващото поколение трактори Quantum. В допълнение към по-различния външен вид, новите модели предлагат и важни опции. Средно разположените хидравлични клапани са в комбинация с хидравлична помпа с повишен дебит. Системата за филтрация на кабината от ниво 2 до 4 е съчетана с подобрен интериор и табло за управление, както и с интегрирана предна навесна система и опция за ВОМ. Също както при предходните модели, новите трактори Quantum имат версии за лозя серия V (vineyard), за зеленчуци серия N (narrow) и за овощни градини серия F (fruit). Минималната ширина на трактора е 1063 mm за серия V, 1228 mm за серия N и 1382 mm за серия F.

И този нов трактор се отличава с характерната за Case IH перфектна функционална визия. При него има възможности за нови, средно разположени, хидравлични клапани и хидравлична помпа с висок дебит.

Системата за филтрация в кабината ниво 4 осигурява максимална безопасност. На трактора е монтирана кабина от следващо поколение, при която управлението е подобрено значително. Заедно с това със системата Stage IIIB FPT при 3.4-литрови двигатели се постига съществено намаление на консумацията на гориво.

Хидравличната система повишава производителността

Специално за инвентари, изискващи средно разположени хидравлични клапани, като например машини за резитба, новите възможности на Quantum включват подобрен, по-компактен, средно разположен разпределителен блок, който е по-добре интегриран и предлагащ по-лесно и бързо свързване. Тези, които искат да увеличат подвижността на трактора си, имат възможност да изберат като опция интегрирана предна навесна система и ВОМ с капацитет на повдигане до 2600 кг.

Предлага се също и възможност за 80-литрова хидравлична помпа за новите Quantum, която да посрещне изискванията за висок дебит.

Комфортна кабина с подобрено табло за управление и вентилация

Подобренията за оператора включват уникална нова система за филтриране на въздуха при версиите с кабина.

Опция за филтриране ниво 4 е предназначена специално за елиминиране на фините и вредни частици, съдържащи се в препаратите за растителна защита, постъпващи в кабината заедно със свежия въздух. Системата позволява филтрацията да бъде превключвана на ниво 4 или ниво 2 (предвидено само за предпазване от прахови частици), за да удължи живота на филтрите от ниво 4, когато не се пръска с РЗ препарати.

Лостовете, управляващи хидравличните клапани, са с променен дизайн с цел увеличаване пространството за оператора, както и нова телескопична кормилна колона. В добавка към това аналогово-електронното табло гарантира лесно разчитане на основните показатели на машината. Променен е и педалът за крачна газ с цел смаляване на тунела, преминаващ през кабината.

Подобрения по двигателя го правят по-екологичен и по-мощен

Новият Quantum се задвижва от последно поколение 3.4-литрови двигатели производство на FPT Industrial. Те отговарят на етап IIIB за вредни емисии благодарение на CEGR (студена рециркулация на отработени газове) и DOC (дизелов катализатор). Интервалите за смяна на маслото и тук са 600 часа. Новото електронно управление на двигателя дава възможност за запаметяване на две стойности за постоянни обороти, необходими при работа с ВОМ или приложения, изискващи постоянен хидравличен поток. Опциите на трансмисията включват 16F/16R synchro shuttle, 16F/16R power shuttle, и 32F/16R power shuttle.