През 2016 година компания ЗЛАТЕКС - една от водещите търговски компании за продажба на селскостопанска техника, резервни части и сервиз у нас чества своя 25-годишен юбилей. 2016 година бе белязана и с няколко други значими годишнини за ЗЛАТЕКС - 10 години представителство на FENDT и 10 години ползотворно сътрудничество с RAUCH и HAWE.

Всяка една от тези немски марки е световно известна и значима в сферата на производството на машини за селското стопанство. Всяка от тях е белязана от бурна история и блестящо настояще. И за всяка от тях може да разказваме с часове. А защо е нужно да разказваме - нашите български стопани познават техните продукти много добре от личния си опит с тях в собственото си стопанство или от двора на съседа. Но днес нека поговорим за RAUCH.

Основана през далечната 1921 година, и до днес германската компания RAUCH запазва традииците на 100 % семейна фирма - вече с третото поколение мениджъри от фамилия RAUCH. Фермери и доставчици в цял свят се доверяват на качеството и на дългия експлотационен живот на тороразпръскващите машини с марката RAUCH. Преобладаващият дял от внушителното производство на торачки е ориентирано основно за износ - 65% от произведените машини се продават в над 40 страни по света.

Успех чрез нововъведение

Повече от 150 патента и много награди от национални и международни търговски панаири са доказателство за продължителната новаторска сила на компания RAUCH. Това е станало възможно благодарение на вечно търсещия и стремящ се към съвършенство екип от служители. Във фирма RAUCH през 2015 г. работят 415 човека. Млад, мотивиран и квалифициран екип, отдаден на високите критерии за качество и производително земеделие. Над 10% от служителите работят в отдел "Развитие и разработка" в новия завод на RAUCH. Инвестицията в нови производствени мощности, реализирана през 2012 година надхвърли 20 млн. Ееро, а през 2015 година бе допълнена с нови 4,5 млн. евро за пускането в експлоатация на нов сервизен и обучителен център. Това е факт, защото вече не можем да си представим как би изглеждало съвременното земеделие без новите технологии за контрол, софтуерно управление и дистанционно получаване на данни за извършени операции.

В бъдещето с RAUCH

Продуктите на RAUCH предлагат прогресивна комбинация от точност, изпълнение, високи нива на сигурност, максимален комфорт, изчистен дизайн и практически насочена функционалност. Устойчивата и далновидна програма на RAUCH осигурява най-доброто решение за всяка компания и всяко приложение. Резултатът - всеки стопанин може да направи правилния и удачен избор, според своите потребности, между продуктите, произвеждани от RAUCH:

Двудискови торачки: MDS, MDS-торачка за специфични култури, AXIS.

Торачки AXIS EMC или AXIS с електронна везна с автоматично дозиране M-drive или H-drive.

Широкообхватни торачки TWS 85.1, AXENT 100.1, AGT 6000.

Комунални торачки AXEO, SA, UKS, K 51.

MDS - компактните торачки

Компактната еднокамерна конструкция и цялостното стандартно оборудване за прецизно ранно, късно или гранично торене са специалните характеристики на торачките от серията MDS. Независимо дали е с тор, препарат против охлюви или с фини семена, MDS торачките предоставят прецизност и надеждност във всички приложения, благодарение на патентованите разхвърлящи тора дискове с лесна и удобна настройка.

Сърцето на серията MDS е висококачественият редуктор в маслена баня с бързо въртящи се дискове ( 980 об/мин) и бавно въртяща се бъркалка - само с 180 об/мин.

AXIS - двудискова торачка

Изключителната точност и опростените операции са едни от отличителните страни на този модел торачка на RAUCH. Многократно награждаваната разпръскваща технология AXIS CDA е довела до революция в тази сфера. Това е и най-продаваната торачка в България, достигала до 50% пазарен дял в предходни години.

Торачки с везна за подобрена ефективност

С напълно автоматичната ЕМС - система за дозиране, AXIS настройва и дозира количеството тор да се разпределя по равно отляво и от дясно. Изключителната техника за измерване RAUCH-100-Hz проверява зададената норма 100 пъти в секунда и настройва дозирането автоматично веднъж в секунда. Успехът на автоматичната дозираща система ЕМС за хидравлично задвижвани тороразпръсквачки AXIS-H се базира на следните физични основи: въртящият момент на задвижването на разпръскващите дискове е пропорционален на скоростта на преминаващата тор в дозиращия шибър.

Високотехнологични торачки с хидравлично задвижване

Перфектната комбинация на хидравлично задвижване съчетано със системата за електронен контрол на масата и регулиране EMC отваря нови измерения в точността на дозирането и разпределението на тора.

EMC+W: Формулата за по-голяма дозираща точност: Отделна дозираща система на всяка страна проверява и контролира дозиращите норми онлайн - отляво и отдясно.

Изисквания за растеж

Точна, дистанционно контролирана граница и пълно гранично разпръскване отляво и отдясно -хидравличното задвижване улеснява определянето на моделите на границите на полето - в ляво и дясно, чрез просто натискане на бутон по време на движение.

Точно разпределение по триъгълните краища на полето - с VarySpread dynamic работните ширини и дозиращите норми са елегантно усвоени и с продължителни промени в триъгълните полеви краища.

Автоматично отваряне и затваряне на дозиращите шибърни отвори с GPS контрол. OptiPoint отваря и затваря дозиращите шибърни отвори автоматично в края на редовете.

ЗЛАТЕКС - българският партньор на RAUCH

Успешните компании имат нещо много общо - виждат в лицето на своя търговски представител свой приятел и партньор, с който се стремят да поддържат близка връзка и непрестанен диалог. RAUCH постоянно следва тази насока и затова вече 10 години подкрепя, обучава и работи усилено за повишаване на нивото на компетентност за RAUCH в служителите на Златекс.

А специалистите на Златекс, ексклузивният вносител на RAUCH за България, осигуряват своевременна и точна консултация за избор на модел и оборудване, обучение на българските стопани за работа и настройка на всяка торачка, експедитивно осигуряване на резервни части, както и гаранционен и извънгаранционен сервиз. И това е принципът на успеха - повече доволни клиенти в България, повече нови продажби на RAUCH.

И поглед, отправен към следващи награди и юбилеи.