Свикнали сме да приготвяме сладко от ягоди, вишни, сливи, малини, касис. А защо да не експериментираме и да си приготвим сладко от банани? Те отдавна вече не са екзотика на родния пазар.

За приготвянето на сладко от банани ще са ви нужни: 500 г презрели банани, 180 г захар, 1 суп. лъж. ванилена захар, 1 ч. лъж. лимонена киселина, 1 стръкче звездовиден анасон

Смачкайте банана с вилица. Не се престаравайте - няма проблем и да остане някое по-голямо парче.

Прибавете захарта, ванилията, лимонената киселина и анасона. Поставете на котлона и когато сместа кипне, изключете.

След няколко часа (3-4) отново поставете на котлона и оставете да кипне и след 10 минути изключете. Това е всичко!

Прехвърлете сладкото в бурканчета и съхранете в хладилника или на прохладно място.