Порталът за електронни административни услуги на БАБХ /Българска агенция за безопасност на храните/ предлага няколко вида административни услуги. Описваме ги в отговор на фермери и фирми, които се интересуват.

Уеб приложението предоставя възможности да се заяви административна услуга по електронен път, да се направи справка за заявена услуга и нейния статус без значение дали е заявена по електронен път, с лицензиран пощенски оператор или на гише.

В секцията за проверка на статуса може да се направи справка за услуга с информация за нея, иницииращ я документ, както и административното изпълнение по етапи. Може да се намери и списък с достъпни документи от официалния раздел на преписката по изпълнение на дадена услуга.

Също е възможно да се заявят за издаване удостоверение за търговия с продукти за растителна защита и преопаковането им, промяна на обстоятелства на удостоверение за регистрация на оператори, транспортиращи фуражи, за регистрация на зоопаркове, аквариуми, терариуми, ферми, волиери и вивариуми и регистрация на обекти за производство и търговия с храни.