Необходими продукти: ципура- 1 1/2 кг, овче сирене- 200 гр. (меко), зехтина- 3 с.л., морска сола- 1 ч.л. (стрита), кимион- 1 ч.л.,
Начин на приготвяне: Почистете рибата и внимателно отстранете люспите и хрилете. Отделете главата. Намачкайте сиренето и го пасирайте със зехтин на ниска скорост с пасатора.
Поставете рибата в намазнена тавичка и я намажете с половината от разбитото сирене.
Обърнете внимателно от другата страна и намажете с другата половина от сиренето.
Загрейте фурната до 220 гадуса и запечете ципурата за 15 минути от всяка страна.
Смесете кимиона и морската сол, извадете рибата от фурната и докато е гореща я покрийте с обилен пласт от така получената подправка. Поръсете ястието с лъжица зехтин и сервирайте.
Коментари