Водещата позиция се дължи на един-единствен факт: всички австралийски животни са доставени годни и здрави, като за тях са полагани и грижи по време на пътуването. А приходите в националната икономика са 996,5 милиона щатски долара, обявява професионалната организация Meat & Livestock в Австралия

Броят на живите животни, изнесени от Австралия се е увеличил с почти 10 на сто, като подпомага националната икономика с 662 милиона щатски долара. Островната държава изнася 94 8240 говеда през миналата година, което е увеличение с 80 000 броя животни спрямо изнесените дотогава.

0 Има сериозен ръст и при износа на козис 22 на сто повече или 97 621 кози на стойност 11,5 милиона американски долара.

0 И при овцете увеличението е с 15 на сто до 3,5 млн. овце на стойност 323 милиона щатски долара. Тук е важно да се отбележи, че през изминалата година австралийските производители на овце имали на високи цени при продажба.

Къде се крие причината за успеха


През последното десетилетие производителите на говеждо месо в Австралия работят здраво и инвестират милиони долари в разработване и прилагане на най-доброто хранене в света. Така постигат невероятни резултати при качеството на месото. Австралийците нямат причина да се притесняват за сигурността на говеждото месо. Техните стандарти са най-добрите в света, защото гледаните от тях животни са здрави и свободни от болести. Не бива да се пренебрегва и професионалната помощ на организацията Meat & Livestock в Австралия (MLA). Тази организация работи в коректно партньорство с представители на месната индустрия (производители и преработватели), както и с правителството, за постигане на печеливши и устойчиви резултати при производството на червено месо

MLA предлага на животновъдите правна помощ, маркетинг и извършване на всички необходими изследвания в процеса на производство на своите 46 500 членове - животновъди, отглеждащи едър рогат добитък. Това прави възможно тяхната продукция да се приема от потребителите като качествена, вкусна и здравословна храна, напомня мениджърът на MLA Майкъл Финукан. А търсенето на месо с произход Австралия позволи на австралийското животновъдство да запази силните си позиции.