Компанията отпуска кредити и лизинг, специално насочени към фермери

Изпълнителният директор на финансиращото дружество „Агрион Финанс” - част от „Агрион”, Светла Боянова получи награда за принос в развитието на сектор Земеделие в конкурса Мистър и Мисис Икономика 2016. Наградите бяха раздадени в сряда вечерта в присъствието на водещи представители на бизнеса и политиката. Организатор на конкурса Мистър и Мисис Икономика е Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) като за призовете се бориха общо 38 компании.

„Агрион Финанс” е специализирано дружество за отпускане на кредити и лизинг, регистрирано в БНБ като финансираща институция. Компанията предлага инвестиционни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг за покупка на земя. Всички финансови продукти са изцяло съобразени с нуждите на фермерите.

„Ще продължим да работим със същата упоритост и професионализъм за развитието на модерното земеделие. Вярваме в потенциала на този сектор и сме готови да го подкрепим”, заяви Светла Боянова при получаването на приза и благодари на екипа на компанията за положените усилия.

„Земеделците имат нужда от прогнозируемост на разходите и по-малко бюрокрация. Ние стъпваме на утвърдения си бизнес модел и опит на компанията майка "Агрион". Затова условията ни за кредитиране и лизинг са много по-адекватно съобразени с нуждите и реалността на бизнеса на земеделските производители и вярвам, че именно това е в основата на нашия успех. Опитът на екипа и познанията за пазара ни дава възможност да предлагаме работещи финансови решения на фермерите”, казва още Светла Боянова.

Дружеството се наложи на пазара със своите кредити и лизинг за фермери, които се отпускат по специална улеснена процедура. Основното обезпечение, което приема компанията, е земеделска земя. Кредитите й покриват до 80% от нейната пазарна оценка и 100% при лизинга. На практика това означава, че фермерите могат да се сдобият с още земя, без да инвестират свои средства.