Шестият национален агро семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ ще бъде открит утре, 1 декември 2016 г. от 13.00 ч. в Гранд Хотел Пловдив в гр. Пловдив.

Двудневният форум е посветен на 10-ата годишнина от създаването на асоциацията, а водещата тема е "Земеделие за бъдещето".

Преди официалното откриване, от 10:30 ч. за пръв път ще се проведе кръгла маса с участието на експерти от МЗХ и Държавен фонд "Земеделие".

Ще бъдат обсъдени директните плащания, втория прием по подмярка 4.1 "Инвестиции в материални активи" от ПРСР 2014-2020 г., реформата на системата за борба с градушките, намалената акцизна ставка за земеделско гориво и позицията на България по ОСП след 2020 г.

Специално за намалената акцизна ставка, от НАЗ заявиха, че искат да получат от МЗХ анализ за средствата, които се предоставят на фермерите за целта.

В рамките на семинара ще бъдат представени най-новите научни постижения, иновативни технологии и решения от областта на зърнопроизводството.

Специално участие като гост-лектори ще вземат проф. д-р Тоньо Тонев от Аграрния университет – Пловдив и проф. Готлиб Баш от Португалския университет Евора.