Стремежът по българското производство съвсем не е носталгия по миналото, а често възможност да се съчетаят два много важни фактора – качество и цена. През последните години трудно може да говорим за родни продукти, които да са свързани със земеделския сектор.

Безспорно сред българските фирми, радетели именно на родното производство, е Екофол. Компания с 30-годишна история, чиито продукти през последните десетина години станаха неразривна част от българското земеделие.
През последните години производството на листи торове непрекъснато се усъвършенства, а фабриката – обновява.

Реновирахме изцяло производствените мощности и внедрихме нови разфасовъчни линии и нови реактори за химическо производство, казват от акционерното дружество.

Но за да имаме качествено производство и успешна продажба на листни торове, което не е никак лесна работа, се изисква комбинация от продукти, технологии и най-важното - екип, разяснява Татяна Михайлова, изпълнителен директор на Екофол.

Още за фабриката, в която се произвеждат най-известните български листни торове, четете в новия броx на в. „Български фермер“ от 1 декември.