Попарват се със специална марината

Необходими продукти: 6 килограма камби, 2 килограма зеле, ситно нарязано, килограм и половина настъргани моркови, 2 глави целина с листата, нарязани на ситно, 200 г. сол, 250 г. захар, литър оцет, 200 мл. олио, 5 г. черен пипер, 6 зърна бахар.

Начин на приготвяне: Солта, захарта, оцетът, олиото, черният пипер и бахарът се възваряват.

Камбите се почистват от дръжките и семето и се попарват в маринатата. Морковите, зелето и целината се смесват, заливат се с топлата смес и престояват така едно денонощие. След това камбите се пълнят с изцедените зеленчуци.

На реждат се в трилитрови буркани и се заливат с маринатата. Затварят се с капачки и се съхраняват в хладно помещение.