Премиерата започна с презентации и представяне на новата 4-та генерация трактори от серия 8000 с два модела 8290 и 8330, съответно с 8,4 л двигатели Agco Power T4Final с максимална мощност 306 и 348 к.с., 70 км/ч максимална скорост, двудиапазонна CVT безстепенна трансмисия и уникалното им окачване на двата моста. Новите модели са с върхов комфорт в класа си, несравнима точност при работа с GPS, дълга колесна база и 50:50 разпределение на тежестта за максимално сцепление, с външни дискови спирачки на 4-те колела и ABS. В реални условия във фермата на JCB участниците в събитието научиха повече за възможностите на машините и техните безспорни предимства и тестваха разнообразните им приложения, окомплектовани с различни видове инвентари.

Обученията и тест-драйв на полето бяха последвани от посещение на фабриките на JCB Landpower, където се произвеждат тракторите Fastrac и челните колесни товарачи JCB, и на Световния център за резервни части, оборудван с роботизирани системи за приемане на стоки и подготовка на поръчки за цял свят.

Празнична гала-вечеря събра инженерите, създателите и гостите за отбелязване на 25 години от началото на производството на легендарните трактори Fastrac, направили революция в тракторостроенето.

Освен че е първият високоскоростен трактор с пълно окачване, способен да развива скорости до 75 км/ч, през последните години Fastrac е бил и първият трактор, стандартно оборудван с дискови спирачки като тези при камионите, четириколесно задвижване с много режими, ABS /антиблокираща спирачна система/ и самонивелиращо се окачване. Бил е първи и си остава единственият трактор, съчетаващ тези характеристики с иновативна, електронно-управляема безстепенна варио-трансмисия. Тракторът комбинира по нов начин утвърдени технологии и компоненти, за да осигури изключителен комфорт при управление, благодарение на окачването на двата моста и заедно с това да обори мита, че пълното окачване е несъвместимо с оранта и тежките обработки.

Кулминация на събитието бе специалното музикално-светлинно шоу, което представи на живо историята на тракторите Fastrac с парад на ключовите модели, преобразили възможностите на земеделските производители да работят в максимален комфорт и с върхова производителност.

Напомняме, че българската премиера на новия JCB Fastrac 8330 се състоя на есенното издание на Бата Агро 2016 в присъствието на британския посланик в България Н.П. г-жа Ема Хопкинс на щанда на

Оптиком, а предимствата на тракторите бяха представени в поредица полеви демонстрации. Новите модели трактори са налични при вносителя Оптиком и се предлагат с изгодни лизингови схеми.