Тракторът NEW HOLLAND T5.120 е идеалното решение за смесено фермерство и за всички, които търсят ефективен и високопроизводителен трактор в средния мощностен сегмент. У нас премиерата на серията изпревари световната, благодарение на единствения официален вносител на престижната марка, ИНТЕРАГРИ България. NEW HOLLAND T5.120 е с мощност 117 к.с., оборудван с 3,4-литров Common Rail двитагел с технология ECOBlue Compact HI-eSCR Tier 4B. Това намалява изискванията за охлаждане и води до цялостно повишаване на ефективността и производителността на машината. Освен това, T5.120 разполага с до 24% повече резерв на въртящия момент.

Функционалността на полуавтоматичната трансмисията Electro CommandЩ е значително подобрена с въвеждането на новите режими Auto Transport и Auto Field. Те осигуряват оптимално улеснение на управлението в този клас машини. В това лично се убедиха и членовете на журито на конкурса Трактор на годината при организираните полеви демонстрации и тест драйв.

Водеща новост в серията Т5 е опцията за активно окачване TerraglideЩ на предния мост. То гарантира гладко возене дори и при най-неравни терени, а в съчетание с окачване на кабината Comfort Ride се разкрива ключът към лукса в земеделието. На полето тази уникална система на окачване подобрява контакта между гумата и почвата, за да подобри сцеплението. Това предпазва трактора, прикачната техника и оператора от тежки шокови натоварвания по време на работа и транспорт. Активното окачване се поддържа постоянно от двата акумулатора, които допълнително повишават ефективността.

Журито на конкурса беше силно впечатлено от комфорта на луксозната кабина VisionView, а представителите му тестваха управлението на машината и се убедиха, че то е изключително лесно, благодарение на ергономично разположените контролери и кормилно устройство с регулируем наклон. Панорамното стъкло и голямата чистачка с 200-градусов диапазон подобряват видимостта, дори при лоши метеорологични условия.

За да отговори на съвременните изисквания на животновъдите и смесените стопанства, а още повече, за да заслужи отличието "Най-полезен трактор" на годината, претендентът трябва да предложи на фермерите максимална многофункционалност. Тук NEW HOLLAND безспорно са отличниците. T5 е конструиран с презумция за челна товарачна уредба и преден навес. Новият T5 е напълно съвместим с новите товарачи с широка рамка от серията 700TL- оптималната комбинация за перфектна производителност. Освен това вече не трябва да избирате между челен товарач или преден навес, с новия T5 може да имате и двете.

Фабрично монтираният преден навес може да повдигне до 1850 кг., а предният ВОМ придава допълнителна гъвкавост и многофункционалност на тракторите от тази серия. Опционалният широко приложим съпорт на предния мост осигурява допълнителна гъвкавост. Той позволява избор между интегрирана стойка за предни тежести, преден навес, преден ВОМ, или комбинацията от преден навес и ВОМ. Товароподемността на 3-точковата задна навесна система е повишена до 5 420 килограма, а хидравличните двойки са с подобрен дизайн за улеснено свързване с инвентара.

NEW HOLLAND T4.110 F е финалист в категорията най-добър специализиран трактор за 2017 г. Той впечатлява с изключително високото си ниво на безопасност за оператора. В него е използвана възможно най-високата степен на защита в кабината Blue Cab 4, която същевременно не нарушава отличната видимост. Двигателят на NEW HOLLAND T4.110 F е Tier 4A, с мощност 107 к.с., който предлага с 4,5% по-голям въртящ момент. При тестването му в лозови насаждения членовете на журито усетиха максималната маневреност и компактност на трактора. Те се убедиха лично и в неговата здравина и издръжливост.

T4.110 F е с по-ниско тегло и увеличена вместимост на резервоара за гориво на 98 литра. Впечатляващата машина разполага и с 130% по-висок капацитетът на навесната система и хидравлична помпа с дебит 80 л/мин.