През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове около водните басейни видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, на места по високите полета на Западна България ще се образуват и слани. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и максималните температури ще са между 11° и 16°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за октомври.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 15 – 16°.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, по високите и открити части - силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

В неделя и понеделник ще духа северозападен вятър, първия ден умерен, временно силен, до края на втория ден постепенно ще отслабне. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, дневните отново ще започнат да се понижават. Във вторник вятърът ще се ориентира от север, в Източна България от североизток и застудяването ще продължи. Възможни са само изолирани съвсем слаби и краткотрайни превалявания.