Спрямо предходната седмица цената на захарта се увеличава на едро и на дребно в големите супермаркети с 0, 7 %. Това показва седмичният  анализ на Министерството на земеделието и храните. По области цените са от 1,20 лв./кг (Бургас) до 1,82 лв./кг (Враца). В сравнение с предходната седмица, в шест области се наблюдава поскъпване на едро в рамките на 1,3% (Плевен) – 4,5% (Благоевград), а в други четири – поевтиняване от 2,0% (Пловдив) до 4,3% (Кърджали).

При средната за страната цена на дребно на захарта в големите търговски вериги (ГТВ) се отчита повишение с 0,6% спрямо предходния седмичен период, до 1,67 лв./кг. Предлагането на бялата захар в другите търговски обекти (ДТО) е в ценовите граници от 1,70 лв./кг (Благоевград, Добрич, Кюстендил и Силистра) до 2,00 лв./кг (Разград).

За същия период рафинираното слънчогледово олио на едро е с леко понижение , докато на дребно и в двата типа наблюдавани търговски обекти без промяна. На тържищата продуктът се предлага от 1,91 лв./литър (Хасково) до 2,41 лв./литър (Добрич). В шест области се отчита седмично понижение в границите от 0,5% (Пловдив) до 4,6% (Кърджали). Леко поскъпване има в четири области, с между 1% (Враца) и 1,7% (Добрич). Средната цена на едро е 2,11 лв./литър.

Яйцата на едро и дребно се задържат на нивата от предходната седмица. Изключение прави средната стойност на дребно на яйца – размер М в големите супермаркети, при която се отчита леко повишение. В големите търговски вериги стойностите са в интервала от 0,20 лв./бр. до 0,27 лв./бр., съответно в Пазарджик и Русе. В сравнение с предходната седмица, в девет области се отчита поскъпване на яйцата от този размер с 0,01 лв./бр., вследствие на което средно цената е 0,25 лв./бр.

При брашното няма изменения. На едро стойността е 0, 80 лв., при търговията на дребно 1 лв. за килограм.