На 11 октомври в Хасково се събират овцевъди от региона, съобщава председателят на Националната овцевъдна организация зооинж. Бисер Чилингиров.
Предвидената среща е втора от поредицата срещи, които се организират на различни места в страната, а целта е институционалното укрепване на Националната овцевъдна организация и изготвяне на визия и средносрочен план за действие на браншовата организация и овцевъдството като цяло. Провежданите мероприятия се подкрепят от Фондация "Америка за България", която застава зад инициативи стремящи се за постигане на жизнена и просперираща икономика.
С тези срещи се надяваме да укрепим съществуващите връзки в бранша, да обсъдим заедно проблемите и предизвикателствата, пред които сме изправени, и съвместно да търсим решения за тяхното преодоляване и подобряване на общата ситуация в сектора, обяснява Чилингиров. За постигане на тези цели искаме заедно да стигнем до конкретни предложения съучастие защото знаем и вярваме, че заедно можем повече и че пътят за промяна и подобряване на общото състояние на всички нас, не се крие в индивидуалния подход, а в общите усилия и действия, допълва Чилингиров.