Пригответе си:

Зърна, без семки - 1 кг или около 100-120 броя,

захар - 1 кг,

лимонена киселина - 5 грама или 1 ч.лъжичка,

вода - 500 мл,

индрише - по желание 5-6 листа

Действайте:

От захарта и водата се сварява сироп и се оставя да изстине.

Гроздето се измива добре - зърната се пускат в сиропа и се оставят да престоят 15-20 минути. След това се варят на умерен огън без да се разбъркват.

Проверка за готовност: взема се капка от сиропа при варенето и се капва върху суха порцеланова чиния - ако не се разлее, това означава че сладкото е готово.

Тогава се прибавят индришето и лимонената киселина, разтворена в малко вода.

Готовото сладко се изсипва в буркани и се съхранява на сухо и хладно място.