Продукти: 300 г ягоди, 3 с.л. кафява захар,1 с.л. пудра захар, 1 ванилова захар, 200 г кисело мляко, 100 г сирене маскарпоне, настъргана кора на половин портокал. За украса клонки мента.

Приготвяне: Ягодите се измиват и нарязват на четири. Разбъркват се със захарта. Оставят се 20 мин., докато захарта се разтопи и пуснат сок, като често се разбъркват.

В малък съд смесваме и разбъркваме добре киселото мляко, маскарпонето и портокаловата кора. Една трета от ягодовата смес разпределяме в подходящи стъклени чаши. Във всяка слагаме по 2 с.л. кисело мляко с маскарпоне. Повтаряме с още един ред ягоди и един ред крем. Последната третина от ягодите разпределяме отгоре,а върху тях слагаме по 1 с.л. крем. Украсяваме с клонка мента. Поднасяме веднага.