Компанията "Агрион Финанс" е разработила улеснена процедура за финансиране на фермери с много по-малко документи

Кредитите за земеделие се увеличават, а заедно с тях и алтернативите за фермерите. Нови форми на финансиране в земеделието ще представят от българското дружество „Агрион Финанс” на есенното издание на Международно селскостопанско изложение БАТА АГРО. То започва на 30 август и ще продължи до 3 септември на летището в Стара Загора.

„Очакваме интересът към алтернативните форми на финансиране в земеделието да се запази. Малките и средните фермери също имат нужда от средства за модернизиране и разширяване на бизнеса си, а не могат да договорят преференциалните условия, които получават големите в бранша. Ето това ни мотивира да създадем продукти, които като форма и съдържание изцяло да отговорят на техните нужди”, коментира изпълнителният директор на „Агрион Финанс” Светла Боянова.

На щанда на компанията на БАТА АГРО експертите ще представят подробности за трите основни типа кредити, които предлагат: кредит за оборотни разходи, инвестиционно кредитиране и лизинг за покупка на земеделска земя. Те са подходящи и за средните и по-дребни земеделци, които не могат да покрият сложните изисквания на финансиращите институции. Компанията не изисква подробни бизнес отчети и анализи, нито допълнителни застраховки или откриване на сметки. Освен това, „Агрион Финанс” няма такса за разглеждане, което намалява риска за кредитоискателя да направи разходи, а в крайна сметка да не е одобрен. На практика той не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране.

„Земеделците имат нужда преди всичко от прогнозируемост на разходите и по-малко бюрокрация. Ние стъпваме на утвърдения си бизнес модел и опит от създаването и управлението на портфолио от земя и услуги, насочени към активното й управление. Затова условията ни са много по-адекватни и съобразени с нуждите и реалността на бизнеса на земеделските производители. Ние предлагаме улеснена процедура за кандидатстване, по-малко документи и само една такса. Различаваме се също по бързината на отговора към кредитоискателя, което дава възможност на клиентите да планират спокойно разходите си”, посочиха експертите.

Освен по време на изложението БАТА АГРО финансовите продукти се предлагат във всички офиси на „Агрион” в цялата страна – общо 25. Клиентите могат да разчитат и на личен брокер, който да ги посещава в удобно за тях време и място. Така допълнително си пестят време и разходи.