За първи път на изложението "Селското стопанство и всичко за него" в град Добричп се предлагат модулни бензиностанции за ведомствени нужди и интересът към тях е голям. На изложението, което започна вчера, 85 български и чуждестранни фирми показват едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдство, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена.

Лентата при откриването на форума прерязаха изпълнителният директор на панаира Звезделина Иванова, зам.-кметът на Добрич Иван Колев и народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който е член на парламентарната комисия по земеделие.

През присъстващите беше прочетен поздравителен адрес от министъра на земеделието Десислава Танева. В него се казва, че в Добрич сега могат да се видят новости, очертаващи рамката на модерното земеделие у нас и приоритетите на п равителството.

Танева призовава земеделските стопани да бъдат инициативни и с предприемаческа решителност да кандидатстват за усвояване на средствата по отделните мерки за развитие на селските райони.