България очаква най-добрата зърнена реколта от последните години, стана ясно от отговорите на земеделския министър пред журналисти в Разград.

Освен това министър Танева се похвали, че площите, които са обявени в процедури за разпределение между животновъдите в областа, са се увеличили близо 3 пъти спрямо миналата година, благодарение на взети от министерството мерки.

В Разград заедно с министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и кмета на града д-р Валентин Василев тя посети Дом за възрастни хора и Дневен център за възрастни хора с увреждания "Подай ръка".

В град Исперих министърът на земеделието и храните присъства на официалното откриване на Център за отдих, свободно време и социални услуги за възрастни хора и хора с увреждания, финансиран чрез стратегията за местно развитие 2007-2013 г. по мярка 4.1.

Според министър Танева един от проектите в рамките на предходния програмен период, изпълнен в обхвата на стратегията на местна инициативна група - Исперих е пример за добра практика и е публикуван на информационния портал на Европейската комисия.