Елате в четвъртък на фермерски пазар в София

Уникален фермерски пазар пред Министерството на земеделието и храните организира утре - 25 август,  в. "Български фермер" - издание на Медийна група България, с подкрепата на Българската банка за развитие.

На него ще може да опитате и да си купите свежи плодове и зеленчуци, кисело мляко, сирене и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко, биопродукти, хляб с квас, истински пчелен мед и още много други чисти и вкусни местни храни.

Пазарът е част от инициативата на вестника за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни. Целта е до края на 2016 г. чрез фермерски пазари в големи градове на страната да се покаже, че има начини местните земеделски стопани и производители на храни да печелят, като пряко да продават стоките си на потребителите, на градските жители, които все повече се интересуват от качеството и чистотата на храната.

Фермерският пазар в София е организиран със съдействието на Столична община, Министерството на земеделието и храните, Българска асоциация "Биопродукти", фондация "Биоселена", "Хранкооп - София". Ще го открият в 10 часа кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.