Тази рецепта е по-нискокалоричен вариант на оригиналната. Приготвя се с по-малко месо и с много кисело мляко и гъби.

Продукти: 300 г телешко филе, 300 г печурки, 1 с. л. лимонов сок, 1 голяма глава лук, 1 с. л. олио, 20 г маргарин, 100 мл зеленчуков бульон, 1 с. л. брашно, 200 г кисело мляко, 1 с. л. прясна сметана, 1 ч.л. горчица, 1 ч.л. доматено пюре, сол и млян черен пипер, пресен копър за украса.

Приготвяне: Нарязваме месото на жулиени напречно на мускулните влакна. Гъбите се нарязват на тънко, смесват се с лимоновия сок. Лукът се нарязва на кубчета.

В дълбок тиган загряваме половината от олиото и маргарина. Запържваме жулиените на силен огън, като бъркаме постоянно. Изваждаме, покриваме и ги държим на топло. Добавяме останалото масло и маргарина и запържваме лука и гъбите около 2 мин. Разбиваме бульона с брашното, сметаната и киселото мляко и изливаме сместа върху гъбите и лука.

Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Добавяме горчицата, доматеното пюре и изпържените жулиени и нагряваме на силен огън. Посоляваме, подправяме с черен пипер и наръсваме с копър.

Поднася се топло