Продукти

Блат: 200 г бяло брашно, 100 г масло, 1 щипка сол, 40 г пудра захар

Плънка: 4 по-твърди нектарини, 500 г извара, 100 мл бита сметана, настъргана кора на един лимон, 2-3 с.л. мед

Още: хартия за печене и бобени зърна за предварителното печене.

Приготвяне: Загряваме предварително фурната на 200 градуса. Замесваме гладко тесто от брашното, натрошеното масло, солта, захарта и 1-2 с.л. вода.

Разточваме тестото и го слагаме във формата, като оформяме и ръб. Върху него полагаме хартията за печене, а отгоре разпръсваме бобените зърна. Печем около 20 мин - докато хартията покафенее. Оставя се да изстине.

През това време измиваме нектарините и изваждаме костилките. Три от тях нарязваме на кубчета, а четвъртата на резенчета.

Претриваме през цедка изварата, смесваме със сметаната, лимоновата кора и меда и добавяме кубчетата нектарини.

Изсипваме крема върху изпеченото тесто и украсяваме с резенчетата нектарина.