Предлагаме ви няколко идеи за декориране на двора, с помощта на които ще направите мястото за почивка, хранене и събиране още по-приятно. Организирайте пространството добре и така, че всичко да бъде подредено. Няколко ключови решения могат да преобразят градината в отделни интимни външни стаи /зони/.

Един и същи материал на пода в двора кара мястото, което може да бъде на няколко нива или да има три отделни пространства, да изглежда страхотно. Вградените или свободностоящи мебели могат да се използват в тандем, за да обособят отделни пространства.Гледката също е важна, затова имайте предвид начина на поставяне на местата за сядане.

l Камината дава на двора фокусна точка. Изтънчените шарки върху възглавничките и мебелите в неутрални тонове осигуряват контраст с настилката на пода в двора. Пейките от двете страни на камината осигуряват допълнителни места за сядане. Излетият бетон отзад служи за облегалки. Оградата от високи дървета придава на мястото уединение.

l Няколко стола и огън са всичко нужно за това модернизирано открито пространство. Повечето дворове функционират добре и без навес, но в случая този разчита на полу-прозрачен покрив от стъкло и дърво. Богато засадения пейзаж в близост създава мек преход и създава граница между местата.

l Привидно случайните модели и цветове на геометричните павета осигуряват визуално разнообразие. Различните контейтери с цветя може да са в контраст или да допълват други елементи от пейзажа в двора. Мебелите може да бъдат вградени или създадени с въображение. Може и да използвате парче изхвърлен гранит върху дървена основа. Поддържаната цветна градина и саксиите придават на двора и местата за сядане усещане за уединена обстановка. За да подсилите неформалния стил на двора, оставете малко пространство между паветата и добавете чакъл.

l Направете леки промени в мебелировката и зелените растения, за да разделите широкия двор. Настилката е прекъсната в малки участъци, в които има засадена растителност по необичаен начин. За постигане на формален стил в обстановката са включени мулч, чакъл и пясък в дупките между паветата. Високите дървета нежно разделят пространството в двора на отделни места за почивка, за хранене и разговори. Разчитайте на фините промени, които дават цветовете и материалите на различните мебели, които да разделят пространството във вътрешния двор.

l Направете жива ограда от чимшир или други храсти. Добавете пергола, която ще осигури сянка в двора и местата за почивка. Черупките от миди в пространството между паветата създава непринуденост.

l Красиви павета и скрити външни екстри създават приятно открито пространство в двора. Обособените и неформалните места за сядане повишават гъвкавостта и възможностите в това открито пространство. Няколко дървета с кичести клони осигуряват сянка, която пада върху местата за сядане. Оградата определя границите на двора, но когато се използва като елемент от дизайна на двора, тя може да осигури уединение.

l Интересните шахматни мотиви тук са сред добрите идеи за декориране на двора. Тази игрива шарка смесва квадратни форми от трева и павета, като естествено прелива в зелена тревна площ. Камината осигурява фокусна точка и уютен фон на мястото. Стената от наредени камъни предлага място за колекция от цветни саксии.