Най-много токсини се натрупват чрез месото и тестените храни. Плодовете и зеленчуците действат очистващо за организма. Едно денонощие гладуване в рамките на седмица дава добри резултати. Тялото се освобождава от различните вредни вещества, които се натрупват. Повечето храни, които човек поема всекидневно предизвикват киселинни реакции, което способства за развитието на различни заболявания. Най-вредни са захарта, кафето, чаят, алкохолът, тестените изделия, месото, рибата.

Всеки, който е пробвал, знае, че да се храниш предимно с плодове и зеленчуци не е толкова сложно - дори през зимата има достатъчно сочни плодове, а независимо от липсата на някои зеленчуци, винаги може да се "измисли" някаква салата.

Ако обичате да ядете месо или месни продукти, опитайте се това да не е повече от 2-3 пъти седмично. Натрупването на твърде много токсини, причинено от този тип продукти, е лесно да се разпознае по ред симптоми - главоболие, болка в очите, физическа слабост, умствена умора. Разбира се, тези признаци не са страшни, но са сигнал, че състоянието на организма може да се влоши.

Ако пък в менюто ви преобладават тестените изделия, добре е да не ядете изобщо месо и мазнини. Специалистите препоръчват също да се спре употребата на захар и въглехидрати. Тях можете да си набавяте под естествена форма - чрез плодове и зеленчуци. Много белтъчини съдържат различните видове ядки и най-много - орехите.

Разбира се, част от описаните по-горе неприятни за организма състояния могат да се дължат и на някакво заболяване. Ако обаче вече сте били на лекар и той не е установил нищо обезпокояващо, най-вероятно наистина имате лош режим на хранене. Най-малкото, което можете да направите, е да го промените веднага, най-доброто - поне веднъж да погладувате.