Продукти: Тесто: 230 г бяло брашно,100 г масло, 1яйце, 50 г пудра захар, щипка сол

Плънка: 750 г смес от кисели ябълки и круши, сокът на 1 лимон, 70 г пудра захар, 1 к.л. канела на прах

Сладки трохи: 100 г бяло брашно,60 г пудра захар, 1 щипка канела, 70 г масло

Приготвяне: Замесваме брашното с натрошеното масло, яйцето, солта захарта. Оформяме топка, загъваме във фолио и оставяме за 1 час в хладилника.

Обелваме ябълките и крушите, разрязваме ги на четири, а после на резенчета, като отстраняваме семките. Напръскваме с лимонения сок и смесваме със захарта и канелата.

За трохите смесваме брашното със захарта и канелата. Разтопяваме маслото, после го охлаждаме и на капки го добавяме към брашното. Разбъркваме внимателно с вилица, докато стане на трохи и оставяме да изстине.

Загряваме предварително фурната на 200 градуса. Разточваме тестото на кръг и застиламе тавичката, като оставяме 2 см ръб. Подреждаме отгоре резенчетата от круши и ябълки и наръсваме с трохите.

Пече се около 40 мин, докато паят стане наситено кафяв.

Оставя се да изстине върху домакинска скара.