Като водещ доставчик на горски мулчери, шредери и тилъри в България, спазвайки традицията да предлага само най-добрите продукти на своите клиенти, ИНОВЕКС Груп стана първият официален вносител за България на легендарната марка AHWI.

AHWI e немска компания, създадена през 1990 година с изцяло насочено производството на машини за разчистването на горски терени и запустели селскостопански масиви.

За периода от 25 години труд и иновации, AHWI е и компанията, която поставя много иновативни методи и подходи при конструирането на прикачна техника за почистване. През 1991 год. компанията създават първата машина с ротор със захват от работни чукове, която започва да се нарича МУЛЧЕР. 4 години по-късно немските инженери на AHWI създават и първият самоходен мулчер RT350 на вериги а през 2010 излиза и най-мощният модел на пазара с работна мощност от 640 к.с.

Днес гамата продукти на AHWI обхваща серия комбинирани горски мулчери-тилъри с модели с тегло от 1300 кг. до 4500 кг. за трактори с мощност от 60 к.с. до 550 к.с.; серия хидравлични мулчери, както и серия мулчери за багери от 12 до 23 тона с работна мощност от 60 к.с. до 190 к.с..

"AHWI има разработена серия ротоватори-тилъри за рекултивиране на земеделски земи, премахвайки корени, дънери и други, и създаване на най-добри условия за нови насъждения.

Супер интересни са самоходните верижни машини модел Raptor към които се прикача всеки един от предлаганите мулчери-тилъри.

Те се предлагат в няколко модела според различните нужди и вид на терените.

Гамата започва от малки модели с мощност 175 к.с. и с компактни размери позволяващи проходимост в гориста местност, покрай електропроводи и др., универсални модели подходящи за голям обем от дейности, тези модели са хамелеон- пасват на всяка среда и най-мощният модел с мощност 640 к.с. изключително производителен. Направен изцяло от висококачествени материали, той бива използван дори и при пожари.

Първият продаден комплект самоходен Raptor 300 в комплект с комбиниран мулчер-тилър M650, вече успешно се справя в горски терени на Централна България.

Raptor 300 e най-предпочитаният модел

за условията в България. Разполага с двигател 275 к.с., който се придава директно към мулчера отпред посредством твърда връзка (кардан) без никаква загуба на мощност. Моделът разполага с вграден защитен ограничител на мощността- при претоварване на мулчера отпред, който автоматично продължава работа след преодоляване на препятствието, защитавайки машината.

Благодарение на иновативните решения на AHWI вложени в тази машина, разходът на гориво, гарантиран от производителя, е под 30 л/час независимо колко е тежък терена, в който работи машината. Благодарение дори само на този факт машината се изплаща в пъти по-бързо от всички останали аналози. Вече много клиенти на ИНОВЕКС Груп в България бяха удивени от невероятната мощност, производителност, качество и икономичност на модела Raptor 300.

С добавянето на AHWI към продуктовата гама на ИНОВЕКС Груп, клиентите вече разполагат с 4-те най-добри марки с продукти, специализирани за високопланинска работа и тежки горски терени: зелена линия SIP, високопланински трактори Reform, мулчери и шредери Berti и комбинирани мулчери-тилъри и самоходни машини AHWI. На предстоящото есенно издание на селскостопанското изложение Бата Агро посетителите ще имат възможност да се запознаят с моделите на AHWI на щанда на компанията.