77-годишен американец знае, кога пчелите не са агресивни. Бившият преподавател Норман Гери от 26 години се занимава с пчеларство. И е постигнал такова "съгласие" с насекомите, че може да "контактува" едновременно със 100 000 пчели, без нито една от тях да го ужили.

Фокусът с цял рой върху тялото му не е единствен в практиката на Гери. Той
може да накара една пчела да пропълзи на определено разстояние, след това да се обърне на 90 градуса и да тръгне в зададена посока.
Често хората ме питат колко пъти са ме жилили пчели, усмихва се 77-годишният калифорниец, който е завършил колеж със специалност пчеларство. Мисля, че около 75 000 пъти. Но аз наистина знам кога пчелите не проявяват агресия: когато са сигурни в безопасността на своето семейство, твърди на сайта си пчеларят.

Оказва се, че не е трудно да се дресират пчели. Принципът е същият, както при другите животни - с вкусни поощрения, в случая "морковът" е захарен сироп, в който добавя извлек от растения, например мента. Имам и измислен от мен оригинален метод: използвам за привличане на насекомите феромони от пчелна майка, споделя Гери. Така мога да привлека около милион пчели, обяснява пчелният дресьор.
Питомците на Норман често "играят" във филми. Те са участвали в 18 филма, в над 70 телевизионни предавания и два пъти са вписвани в Книгата на Гинес за каскади.
По време на снимки Норман Гери изисква присъствието на лекар - не заради себе си, а за снимачния екип